Riva'da Yıllardır Atıl Durumda Bulunan 186 Odalı Otel Yıkılıyor! Yerine Ne Yapılacağı Belli Oldu
Tuyrizm sektörünün haber radyosu Turizm FM’in haberine göre İstanbul Beykoz ilçesine bağlı Riva bölgesinde uzun yıllardır hukuki anlaşmazlıklar nedeniyle kullanılmayan ve zaman içinde kapı ile pencereleri sökülerek harabeye dönen atıl durumdaki 186 odalı otel için yıkım süreci başladı. Bir dönem A Milli Futbol Takımı’nın kamp tesisi olarak hizmet veren yapının yıkım çalışmalarını Beykoz Belediyesi Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel yerinde takip etti.
Çevrede gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasının ardından iş makineleriyle başlatılan yıkım çalışmaları havadan da görüntülendi.
Tesis 9 Yıldır Kullanılmıyordu
Riva’da bulunan 186 odalı otel, geçmişte A Milli Futbol Takımı’nın kamp merkezi olarak kullanıldı. Tesisin işletme hakkı 2009 yılında özel sektöre devredildi. Daha sonraki süreçte ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satış ve işletme hakkı ihalesine çıkarıldı.
Ancak 2017 yılında başlayan ihale süreçlerinin tamamlanamaması nedeniyle tesis faaliyetlerini durdurdu. Yaklaşık 9 yıl boyunca kullanılmayan otel, zamanla metruk hale gelirken güvenlik açısından da risk oluşturmaya başladı.
Güvenlik Riski Nedeniyle Yıkım Kararı Alındı
Bölgeden gelen güvenlik riskine yönelik şikâyetlerin ardından Beykoz Belediyesi ekipleri harekete geçti. İş makineleriyle başlatılan yıkım çalışmalarında çevrede güvenlik önlemleri alınırken, süreç havadan görüntülendi.
“Burayı Gençlik Kampına Dönüştürmeyi Hedefliyoruz”
Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Beykoz Belediyesi Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, alanın geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Gürzel, uzun yıllardır sahipsiz kalan yapının bölge açısından olumsuz bir görüntü oluşturduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Burası uzun yıllardır sahipsiz kalan metruk bir oteldi. Gençlerimizin ciddi sıkıntılı zaman geçirdiği bir yer haline gelmişti. Sahipsiz olduğu için burada neler yaşandığını takip eden de olmuyordu. Burayla ilgili ilk hayalimiz, bu yapının yıkılarak bu kötü görüntünün ortadan kaldırılmasıydı.”
Açıklamasının devamında yeni proje hakkında bilgi veren Gürzel, şunları söyledi:
“Sonrasında ise Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte buraya çok güzel bir gençlik kampı kazandırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapacak bir tesis olmasını planlıyoruz. Burası Beykoz’un ve Riva’nın en güzel noktalarından biri. Bu kadar atıl ve kötü durumda olmasından memnun değildik. Gençlerimize söz vermiştik. Burayı çok güzel bir gençlik kampı haline getireceğiz ve Riva’yı sporun merkezi yapacağız. Bugün de yıkım çalışmalarıyla hayalimizin ilk adımını gerçekleştiriyoruz.”
Riva’da Yeni Dönem Başlıyor
Yıllardır kullanılmayan ve güvenlik riski oluşturduğu belirtilen otelin yıkılmasıyla birlikte bölgede yeni bir dönüşüm sürecinin başlaması planlanıyor. Beykoz Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın iş birliğiyle hayata geçirilmesi hedeflenen proje kapsamında, alanın gençlik kampı ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek spor tesisine dönüştürülmesi amaçlanıyor.