Ladonia Hotels Del Mare'de Skandal: Oteli Kapatıp Turistleri ve Çalışanları Kapının Önüne Koydular
Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümbet’te Gümbet Mahallesi Okaliptus Sokak No:14 adresinde faaliyet gösteren Ladonia Hotels Del Mare isimli tesiste çalışanların iki aylık maaşları ile diğer alacaklarının ödenmediği iddiası nedeniyle kriz yaşandığı bildirilirken 23 Eylül’e kadar hizmet vermesi planlanan otelin, yaşanan gelişmelerin ardından planlanandan 5 gün önce kapatıldığı öne sürüldü.
Otel personeli, sezon boyunca çalışmalarına rağmen iki aylık ücretleri ve biriken mesai alacaklarının kendilerine ödenmediğini belirterek mağdur olduklarını ifade etti. Otelde konaklayan müşterilerin ise yaşanan süreç nedeniyle başka tesislere yönlendirildiği öğrenildi.
Gümbet’teki otelde 63 çalışan alacaklarını bekliyor
Otel çalışanlarının aktardığı bilgilere göre, tesiste görev yapan 63 personelin iki aylık maaşları ile birikmiş mesai alacakları henüz ödenmedi. Personel, hak edişlerinin karşılanmaması halinde otelden ayrılmayacaklarını dile getirdi.
Çalışanlardan Cavit Batıhan, maaş ödemelerinin yapılmaması nedeniyle personelin çalışmayı bıraktığını, bunun da otelin hizmet veremez hale gelmesine yol açtığını anlattı. Batıhan’ın ifadelerine göre yaşanan süreç sonrasında oteldeki müşteriler de tesisten ayrıldı.
Otel planlanandan 5 gün önce kapatıldı
Otelin normal koşullarda 20 Eylül’de sezonu tamamlamasının planlandığını belirten Batıhan, ücretlerin ödenmemesiyle birlikte sürecin beklenenden daha erken noktalandığını söyledi.
Batıhan, tur şirketlerinin otele çağrıldığını ve tesiste kalan müşterilerin farklı otellere götürüldüğünü aktardı. Böylece Gümbet’teki otelin planlanan tarihten 5 gün önce faaliyetlerini sonlandırdığı iddia edildi.
Otelde kalan tatilciler de mağduriyet yaşadı
Otelin erken kapatılmasıyla birlikte çalışanların yanı sıra tesiste konaklayan tatilcilerin de mağdur olduğu belirtildi.
Edremit’ten Bodrum’a tatil amacıyla gelen Evnur Sandal, yıllar sonra Bodrum’u ziyaret etmek için geldiklerini ancak yaşanan gelişmeler nedeniyle planladıkları tatili tamamlayamadıklarını ifade etti.
Sandal, çalışanların yaşadığı mağduriyetten üzüntü duyduklarını belirterek personele destek olmak istediklerini ancak bu konuda yapabilecekleri bir şey olmadığını söyledi.
Müşteriler otelin hizmetlerinden şikayet etti
Otel müşterilerinden Murat Sandal ise tesisin kendilerine 4 yıldızlı olarak pazarlanmasına rağmen beklentilerini karşılamadığını savundu.
Sandal, otel çalışanlarının güler yüzlü yaklaşımını olumlu bulduklarını ancak tesisin sunduğu birçok hizmet ve özellik konusunda sorun yaşadıklarını dile getirdi.
Başka bir otel müşterisi de tesisin yeterli hizmeti sunmadığını belirterek tatilin planlanandan önce sona ermesi nedeniyle ödedikleri ücretlerin iade edilip edilmeyeceği konusunda belirsizlik yaşadıklarını ifade etti.
Çalışanların maaş ve alacak beklentisi sürüyor
Bodrum Gümbet’teki otelde yaşanan gelişmelerin ardından çalışanların iki aylık maaşları, biriken mesai ücretleri ve diğer alacaklarının ödenmesini beklediği belirtildi. Otelin ise yaşanan gelişmeler nedeniyle planlanan kapanış tarihinden 5 gün önce faaliyetlerini sonlandırdığı öne sürüldü.